29 nov 2017

Teuta Alija lämnar Samsung för Vizeum (Dagens Media)

Efter att Ebba Kilman lämnade Google och tillträdde som ny vd för Vizeum i november 2016 har man satt fokus på att bli en fullt ut datadriven mediebyrå.

I oktober börjar Teuta Alija som ny innovationschef hos Vizeum, vilket beskrivs som ett viktigt tillskott för att utveckla och driva teamet som skapar datadrivna tillväxtstrategier för byråns kunder.


– Vizeum känns som en framtidsbyrå med en tydlig ambition att växa genom affärs- och datadriven marknadsföring. Det är en byrå med en stark värderingsstyrd företagskultur som inspirerar. Vad som också tilltalade mig är att Vizeum är en del av nätverket Dentsu Aegis som har både struktur och kultur som på riktigt främjar samarbete mellan byråer och funktioner och därmed driver integrerade lösningar på ett sätt jag inte sett tidigare. Och så ska det förstås bli fantastiskt kul att få jobba med Vizeums fina kunder, säger Teuta Alija i ett pressmeddelande.Teuta Alija kommer senast från Samsung Electronics Nordic där hon som digital marknadschef ansvarade för att utveckla och effektivisera den digitala kommunikationen i Norden. Hon har även ett förflutet på Google som Online Sales Manager.

Ebba Kilman kallar Teuta Alija för en "drömrekrytering".

– I hård konkurrens stod Teuta ut genom en djup förståelse för det vi som modern mediebyrå kan skapa i gränssnittet mellan konsumentinsikter, teknologi, media och kreativitet. Därtill har hon en drivkraft som imponerar. Teuta kommer tillföra massor av kunskap, kreativitet och engagemang till teamet och blir en nyckelspelare i mitt lagbygge för framtiden, säger hon i pressmeddelandet